Acasă -> Ştiri -> 2013 -> ianuarie:


Cornel Boteanu - premiul de "Critică literară"

Autor: Neţoiu Claudiu

Data: 22/01/2013

Vizualizări: 533

În zilele de 14-15 ianuarie 2013 la Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Poezie "Mihai Eminescu", a XII-a ediţie.
Preşedintele festivalului a fost academicianul Mihai Cimpoi, secretar Florian Copcea şi membrii juriului care au participat la decernarea premiilor: Gheorghe Păun, Ileana Roman, Jean Băileşteanu, Mihai Morar, Titu Dinuţ, Tudor Barbu, Cornel Boteanu.
Cu ocazia acestui eveniment a apărut lucrarea "Stelele-n cer" la Editura Lumina finanţată de Casa municipală de cultură şi Centru Cultural Mehedinţi.
Lucrările acestei ediţii a festivalului s-au desfăşurat la Colegiul Naţional "Traian", la Primăria Orşova şi la Băile Herculane.
Au fost acordate premii pentru activtatea literară unor personalităţi importante din ţară şi au fost depuse coroane de flori la mormintele lui Mihai Eminescu din cele trei oraşe, iar la Mânăstirea "Sfânta Ana" din Orşova a avut loc o slujbă de pomenire a poetului naţional.
Domnul profesor Cornel Boteanu de la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" din Baia de Aramă a primit un premiu pentru "Critică literară".