Acasă -> Ştiri -> 2014 -> ianuarie:


S-a stins din viaţă domnul Vasile Popescu

Autor: Neţoiu Claudiu

Data: 24/01/2014

Vizualizări: 820

[Vasile Popescu (Lică)]O veste cruntă a zguduit ieri, 23 ianuarie 2014, întreg personalul Liceului Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" din Baia de Aramă. Toată lumea a rămas înmărmurită la anunţul veştii trecerii în nefiinţa a domnului profesor inginer Vasile Popescu, cunoscut de cei mai mulţi sub numele Lică.

Plecase la Timişoara pentru ceea ce părea a fi o simplă operaţie la rinichi dar lucrurile n-au stat deloc aşa. Complicaţii deloc aşteptate au dus la decesul unuia dintre cei mai iubiţi profesori pe care i-a avut liceul nostru.

Era un om calm, sincer, punctual desăvârşit, familist convins, tată iubitor, bun pedagog, sfătuitor, foarte priceput, gata să ajute pe oricine avea nevoie. Cunoştinţele sale de mecanică şi electrotehnică au fost de folos multor persoane. Era foarte iubit de elevi şi apreciat de colegi.

Domnul Lică Popescu s-a născut pe 8 decembrie 1952 în Baia de Aramă. A fost detaşat la liceul din Baia de Aramă în 1977 fiind angajat al Întreprinderii de Prospecţiuni şi Explorări Geologice "Oltenia" urmând ca pe 1 octombrie 1990 să obţină transferul de la I.P.E.G la Liceul Industrial "Baia de Aramă fiind încadrat în funcţia de maistru instructor.

S-a implicat activ în dotarea atelierelor şcolare şi împreună cu elevii a realizat multe lucrări atât pentru şcoală cât şi pentru interes local (de exemplu acoperirea pieţei din Baia de Aramă). 

În iunie 2008 a obţinut diploma de inginer în domeniul Inginerie Electrică, specializarea Electromecanică, la Universitatea din Petroşani. 

Mai avea puţin până la pensie însă viaţa i s-a întrerupt când nimeni nu se aştepta.

Cei care doresc să-şi ia un ultim rămas bun o pot face la înmormântarea care va avea loc duminică 26 ianuarie 2014 la cimitirul din Brebina.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!