Acasă -> Ştiri -> 2015 -> octombrie:


Toamna poeziei

Autor: Neţoiu Claudiu

Data: 02/10/2015

Vizualizări: 743

Joi, 1 octombrie 2015, începând cu orele 11:30, au avut loc la Colegiul Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" Baia de Aramă câteva lansări şi prezentări de carte. Evenimentul intitulat sugestiv "Toamna poeziei" a fost organizat de catedrele de Limba şi literatura română şi Fizică-chimie. 

Au fost lansate şi prezentate nu mai puţin de 4 volume de poezii. Cum poezia se îmbină foarte bine cu muzică dar şi pentru faptul că 1 octombrie este considerată "Ziua internaţională a muzicii", programul a fost presărat cu momente muzicale oferite de elevi de la Colegiul Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" Baia de Aramă.

Cuvântul de deschidere l-a avut doamna director adjunct prof. Ploscaru Nicoleta care a subliniat importanţa desfăşurării unor astfel de evenimente în unitatea noastră şcolară.

A urmat prezentarea cărţii "Căderea în cuvânt", autor Săndel Ploscaru - profesor de fizică şi chimie la unitatea noastră şcolară, realizată de doamna profesor Iuliana Semenescu şi apoi cuvântul autorului. După aceea, eleva Dochiu-Ştirbu Sanda a interpretat o melodie populară.

Despre domnul Ion Ulariu, pe numele său de scriitor - Ion Sabin Cerna - şi despre cartea dumnealui "În suflet şi cer" ne-a vorbit doamna profesor Maria Martinescu

Domnul Ion Ulariu a vorbit mai întâi despre volumul de versuri a domnului profesor Săndel Ploscaru, după care a recitat o poezie de propriul volum.

Programul a continuat cu un moment artistic (muzică uşoară) susţinut de eleva Vucea Adelina, acompaniată la chitară de eleva Neţoiu Mălina.

Recenzia volumului de poezii "Anotimpuri morgane", autor Titu Dinuţ, a fost prezentată de domnul profesor Cornel Boteanu. Apoi domnul Titu Dinuţ - profesor şi dânsul la Liceul Teoretic "Gheorghe Ionescu Şişeşti" - a recitat o poezie proprie.

A urmat eleva Neţoiu Mălina cu o compoziţie proprie la chitară pe versurile domnului profesor Cornel Boteanu, intitulată "Liman etern".

Încheierea evenimentului l-a avut în prim-plan pe domnul Cornel Boteanu - profesor de limba şi literatura română la liceul nostru - care a vorbit asistenţei despre cel mai nou volum de poezii al dânsului - "Teodikeia", recent apărut (septembrie 2015).

A fost o zi specială în care poezia şi muzica s-au împletit armonios într-o atmosferă caldă, intimă şi plăcută.

Fotografii (autor Claudiu Neţoiu): 

Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei
Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei
Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei
Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei
Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei Toamna poeziei