Acasă -> Ştiri -> 2010 -> iunie:


Doamna deputat Oana Manolescu din Baia de Aramă

Autor: Prof. Dr. Boteanu Cornel

Data: 02/06/2010

Vizualizări: 593

Doamna Oana Manolescu are legături strânse cu Baia de Aramă. De aici se trag bunicii: Nae şi Constanţa Sârbulescu, învăţători la cele mai vechi şcoli din Baia de Aramă – Şcoala de băieţi şi Şcoala de fete „Virginia”.
Pe data de 26 mai, chiar în ziua de naştere a dânsei, doamna Manolescu a venit la Baia de Aramă pentru a face o donaţie de carte către biblioteca liceului. Cu această ocazie a lansat şi cartea „Amestec şi combinaţie”, o interesantă culegere de articole publicate pentru prima oară în revista „Prietenul albanezului”, al cărei director este.
Catedra de limba şi literatura română a pregătit cu ocazia evenimentului un spectacol omagial: recitări şi un montaj literar: „Ne va uni iubirea”, realizat de elevi de liceu sub îndrumarea profesorilor Paulescu Letiţia, Şerban Mioara şi Boteanu Cornel, cântece de muzică uşoară şi populară interpretate de elevi din ciclul gimnazial îndrumaţi de domnişoara profesoară Bălănescu Alina şi dansuri ţigăneşti interpretate de elevi din ciclul primar sub îndrumarea doamnei învăţătoare Aneta Boteanu.
La acest eveniment a participat şi scriitorul mehedinţean Titu Dinuţ, profesor de limba şi literatura română la liceul din Şişeşti.
Cu acest prilej a fost lansat şi primul număr din acest an al revistei liceului: „Plai de cântec”. Un moment emoţionant a fost acela în care doamna deputat a rostit mesajul către elevii grupului şcolar şi toată sala s-a ridicat în picioare şi i-a cântat „La mulţi ani”, oferindu-i flori cu ocazia aniversării.
Legătura cu locurile din care se trag strămoşii reprezintă o întoarcere la rădăcini.

Oana Manolescu Oana Manolescu Oana Manolescu Oana Manolescu
Oana Manolescu Oana Manolescu Oana Manolescu Oana Manolescu
Oana Manolescu Oana Manolescu Oana Manolescu Oana Manolescu
Oana Manolescu Oana Manolescu Oana Manolescu