Acasă -> Ştiri -> 2012 -> februarie:


Ajută un bătrân în iarna aceasta

Autor: Prof. Ploscaru-Lungulescu Ana

Data: 28/02/2012

Vizualizări: 537

În perioada 16 Ianuarie – 21 Februarie 2012, elevii şi profesorii Grupului Şcolar Industrial “C.tin Brâncoveanu” din Baia de Aramă au demarat şi realizat o acţiune de voluntariat în cadrul proiectului S.N.A.C., numită « Ajută un bătrân în iarna aceasta ».
Elevii claselor IX D, X-a F, XII A, B şi D, împreună cu numeroase cadre didactice au dăruit cu generozitate atât bani, cât şi alimente (dulceaţă, zacuscă, făină, fasole, ceapă) pentru ajutorarea unor bătrâni cu probleme materiale deosebite din Baia de Aramă şi Izverna, Judeţul Mehedinţi. Doamna Director Dunărinţu Mihaela a deschis lista printr-o donaţie generoasă, fiind urmată de multi alţi profesori şi elevi. În data de 20 Februarie 2012, elevii au participat la cumpărături, iar în 21 Februarie, au făcut vizite la bătrâni împreună cu cadre didactice din cadrul G.Ş.I. “C.tin Brâncoveanu”, şi au ajutat cu bucurie la dezăpezirea curţii unora dintre ei.
Am apreciat spiritul organizatoric şi implicarea echipei care a participat la cumpăraturi şi la ambalarea alimentelor. Am fost foarte impresionată de elevii care au înfruntat nămeţii de zăpadă şi au mers în vizite la bătrâni, aducându-le alimentele atât de necesare, dar şi un zâmbet larg pe faţă. Cred că recunoştinţa pe care şi-au exprimat-o batrânii şi bucuria de pe feţele lor a fost cea mai mare răsplată pentru copii.
A face rău e adesea un lucru uşor, însă pentru a face bine trebuie să lucrezi din greu. Sper din toată inima ca prin acţiunile de voluntariat realizate în cadrul şcolii noastre să putem clădi în elevi valori durabile, cum ar fi: bunătatea, compasiunea pentru semenii în nevoi, dorinţa de a ajuta, de a face ceva util pentru cei din jur, fără să aştepte ceva în schimb. Nevoi sunt multe. Nu le putem împlini pe toate, dar puţinul pe care îl facem poate însemna enorm pentru cineva care are nevoie de el. Se apropie sfintele sărbători de Paşte, când cel mai mare bine care putea fi făcut omenirii s-a produs: Iisus Hristos Şi-a dat viaţa pentru noi, ca să fim iertaţi. De aceea, şi noi “să nu obosim în facerea binelui”.

Ajuta un batran in iarna asta Ajuta un batran in iarna asta Ajuta un batran in iarna asta Ajuta un batran in iarna asta
  Ajuta un batran in iarna asta Ajuta un batran in iarna asta